L

Firmanavn

Kontaktinfo

.......

Telefon
+47 00 00 00 00

Epost
post@firmanavn.no 

w

LITT OM SPANIAS MIDDELHAVSKYSTER

Costa Blanca, Costa del Sol, Almeria og Mallorca Vinteren her er mild og sommeren varm, men sjelden svært varm, og fuktet er relativt lav. Fra høsten til våren kommer det regn om lag en gang i uken.

SALGSOMRÅDER
27.07.201811:39 Frankhs

Costa Blanca har over 300 soldager, med en gjennomsnittlig årlig temperatur på 17 grader. Regionen er hjem til 1.300.000 innbyggere hvor ca 30% er utenlandske turister. Regionen anser og ha besøk av mer enn 5 millioner turister i året.. Costa Blanca strekker seg fra Denia i nord til Pilar de la Horadada i sør

Costa Cálida (spansk«Den varme kysten») er det området av den spanske fastlandskysten som strekker seg fra El Mojón i den nordlige delen nær Alicanteprovinsen til Águilas i sør på grensen til Almeríaprovinsen mot Middelhavet. Costa Cálida er et yndet feriemål for mange nordmenn og er et av de områder med minst nedbør i Europa med normalt snitt på under 34cm i året, og med dagtemperatur snitt på rundt +25-30 °C på sommeren og +15-20 C om vinteren.Costa del Sol Området er nå et verdensberømt turistområde med et nesten sammenhengende belte av bosettinger og turistområder langs hele kystlinjen. Costa del Sol strekker seg vestover langs middelhavskysten fra Nerja forbi Málaga by til østenfor grensen til Cádiz-provinsen.

Costa de la Luz, er Spanias andalusiske kyststripe som vender mot Atlanterhavet. Den strekker seg fra Tarifa til munningen av Guadiana-elven.Her finner du byer som Cadis

Costa Brava
Barcelona, Girona, Costa Brava

Costa Blanca Nord
Calpe, Albir, Alfaz del Pi, Altea, Benidorm, Villajoyosa, Terra Mitica

Costa Blanca Sør
Alicante, Elche, Gran Alacant, Guardemar,Torrevieja, Punta Prima, Orihuela Costa, Playa Flamenca, La Zenia, Villa Martin, Campoamore, Murcia

Costa del Sol
Malaga, Marbella, Puerto Banús, Mijas – Costa del Sol, Nerja, Torrox, Fuengirola, Torremolinos, Estepona

Mallorca
Mallorca er Spanias største øy og tilhører øygruppen Balearene som befinner seg i Middelhavet, dvs. på østkysten av Spania. Mallorca er den største øya av Balearene og havet mellom øygruppa og det spanske fastlandet kalles Det baleariske hav. Innbyggertall ca 800 000
Siden pakketurismen startet på 1950-tallet, har Mallorca vært en av de fremste reisemålene for solhungrige nord-europeere. Navnet Mallorca har for mange blitt synonymt med charterturisme, sol og bad. Det er ikke rart siden Mallorca byr på mer enn 80 badestrender. Mallorcas klima og temperaturer har bidratt til å gjøre dette til et av nordmenns favorittdestinasjoner i en mannsalder. Du kan godt besøke Mallorca når som helst på året, men kommer du i perioden oktober til mai for å slikke sol og bade, vil det ikke være noe problem å finne et ledig sted å sette strandstolen sin.

Costa blanca og Costa Del Sol – 300 soldager
Vinteren her er mild og sommeren varm, men sjelden svært varm, og fuktet er relativt lav. Fra høsten til våren kommer det regn om lag en gang i uken.  Andalucia, som har lite eller ingen skyer 100 til 150 dager av året. Så mye *klårvêr viser seg igjen i temperaturen, og om sommeren er det vanligvis 38 °C og høyere. 

Fakta om Spania.For mange er Spania i første omgang kjent som et solrikt feriested med flotte strender og et fantastisk fotballag. Men få vet egentlig ikke så mye mer enn det. Vi tar for oss de viktigste fakta om Spania, det du trenger å vite om Spanias klima, dyreliv, fiestaer, folkegrupper, og feriesteder.

Klima i Spania Spanias klima deles inn i tre hovedgrupper, middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord, og kontinentalt klima på høysletta i innlandet. Kystområdene fra Costa Brava i nordøst til Costa del Sol i sør har middelhavsklima, med tørre, varme somrer og milde, til dels nedbørrike vintrer. Også Ebrodalen og det meste av innlandet i Andalucía og Estremadura har tilsvarende klima.


 

Folkegrupper i Spania
 Den overveldende majoriteten av innbyggerne i Spania definerer seg som spanjoler, selv om mange har en sterk regional tilhørighet. Området som i dag er Spania har opp igjennom historien blitt bebodd av blant annet keltere, iberere, gotere og maurere, og dagens spanjoler har derfor en blandet etnisk opprinnelse. Castillas politiske dominans har medført en tilsvarende kulturell kastiljansk dominans i Spania, men spesielt i Catalonia har mange en klar regional identitet.
 Nord i Spania bor baskerne, omtrent 2,7 millioner i antall. Denne folkegruppens opprinnelse er ukjent, og språket baskisk har intet slektskap til andre europeiske språk. I Galicia i nordvest bor galicierne, som er av keltisk opphav. Den opprinnelige befolkningen på Kanariøyene er av afrikansk opphav, for det meste berbisk.

Hellig uke i SpaniaHele påskeuka markeres med alvorstunge prosesjoner ( opptog ) i Spania. Prosesjonene er ulike fra region til region, men de består vanligvis av menn som er kledd i kapper og hetter og som bærer kors for å gjøre bot.

De Spanske Regionene Det finnes sytten spanske regioner, hver med sin særegne kultur og tradisjoner. I sør ligger for eksempel Andalucia med sin mauriske innflytelse og flamencodans.

Energi i Spania: I Spania har de satset sterkt på vannkraft, og har store produksjonsanlegg for vannkraft i fjellområdene. Siden 1960 har det skjedd en overgang i energiforsyningene fra kull til petroleum. Spania produserer cirka 28 % av sitt eget forbruk av energi, og importen av råolje har lenge vært en belastning for utenriksøkonomien.

Dette visste du ikke om Spania?
– I Spania er det vanlig å spise middag seint om kvelden, vanligvis rundt klokken ni. Ungene får derfor et mellommåltid kalt merienda etter skoletid.

– Spania er Europas fjerde største land, og fastlandet strekker seg vel 800 km fra nord til sør, og ca. 1000 km fra vestligste til østligste punkt. Spania ble medlem av EF (senere EU) i januar 1986.