L

Firmanavn

Kontaktinfo

.......

Telefon
+47 00 00 00 00

Epost
post@firmanavn.no 

w

Corvera flyplass - Gode nyheter for Mar De Pulpi og Orihuela Costa

Norwegian har annonsert de vil fly direkte fra Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim til Murcia flyplass Corvera. Dette er samme rutene det norske selskapet har hatt til/fra San Javier. TIl vårt anlegg Mar De Pulpi er det bare 93 km via AP 7 - Dette er plassen for deg som liker å feriere, være aktiv, spille golf, løpe, sykle, bade eller gå flotte turer i fjellet. Her finner du spanskkurs og du kan lære deg å lage paella. En skjult perle for oss nordmenn.

Mar De Pulpi'
18.06.201915:00 Tore Olsen
I Mar De Pulpi har vi ferdige leiligheter og eneboliger.

Flotte fellesområder med basseng, egne restauranter og sportssenter for beboerene i Mar De Pulpi. Må oppleves. En fantastisk perle i Andalucia. Link til vårt prosjekt her: Se våre innflytningsklare leiligheter her

Norwegian har annonsert de vil fly direkte fra Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim til Murcia flyplass Corvera. Dette er samme rutene det norske selskapet har hatt til/fra San Javier.

Ryanair landet med første flyet på flyplassen 15. januar. Corvera åpnet med tolv ruter til tre land fra første dag, Storbritannia, Belgia og Irland. Flyene fra Norge kommer utpå våren og sommeren.

Fra mai måned kan kan også fly til Moskva og Praha fra flyplassen i Murcia.

Corvera blir en mer behagelig flyplass å reise fra. Selskaper som Subway, Semba, Costa Coffe, Food&Goods har annonsert de åpner sine butikker her. Det blir restauranter både i området for innsjekk og inne på flyplassen i tillegg til to minibanker inne. Den gamle flyplassen San Javier hadde et minimalt tilbud for de reisende. Den nye flyplassen er på 1200m2 og får 1112 parkeringsplasser, 528 av disse er reservert for leiebiler som kan hentes direkte på Murcia flyplass Corvera.

Det statlige selskapet Aena skal drive den nye lufthavnen Aeropuerto Internacional Región de Murcia de neste 25 årene. Aena skal først ikke ha vist spesielt stor interesse for prosjektet, men har som eneste selskap i anbudsrunden likevel endt opp med kontrakten. Selskapet vil angivelig måtte påberegne utgifter til vedlikehold og drift, estimert til rundt 100 millioner euro for hele kontraktsperioden. Flyplassen er den første i Spania som Aena skal drive uten selv å være eier.

Den nye flyplassen ligger i distriktet Corvera i utkanten av Murcia by og tar over for den gamle Murcia-flyplassen San Javier. I motsetning til San Javier ligger den nye flyplassen inn i landet.

Den nye Murcia-flyplassen ligger knappe 100 kilometer fra Alicante-flyplassen. Populære feriesteder syd på Costa Blanca som Torrevieja og Orihuela Costa befinner seg omtrent midt mellom de to lufthavnene.

Byggingen av Región de Murcia International Airport startet i 2008 og flyplassen sto ferdig i og klar til bruk i 2012 – DVS for over  fem år siden.

Årsaken til utsettelsene er sammensatt: Politisk uenighet, krangel internt mellom utbyggerne og motstand fra fagforeningene til de ansatte ved MJV- Murcia San Javier. Dessuten krevde  AENA  økonomisk kompensasjon for sine investeringer på flyplassen de siste årene.

Kilde SpaniaPosten

Murcia International Airport har tre kilometer lang og 45 meter bred rullebane med en kapasitet på 23.000 flybevegelser årlig. Høyden over havet er 197 meter og terminalen har kapasitet til mellom tre og fire millioner passasjerer årlig – DVS på størrelse  med flyplasser som Billund og Stavanger -Sola.

Flyplassen ligger ved landsbyen Corvera nær A-30 som er motorveien mellom Cartagena og Murcia. Kjøredistansen til de to byene, samt MJV-flyplassen, er på rundt 30 kilometer. Til San Pedro del Pinatar er det 37 km, Torrevieja 57 km , La Manga rundt 60 km og Alicante sentrum rundt 108 kilometer. Og som nevnt Mar De Pulpi / Almeria bare 93 km via AP 7

LINK TIL: NETTSIDENE TIL FLYPLASSEN HER

CORVERA FLYPLASS

Vi gir deg nyheter fra Spania